Selecteer een pagina

Igor Herstel Trio

4 juni 2023 @ 16:00 - 18:00 - Drie jonge en fanatieke muzikanten uit de omgeving Zwolle konden tijdens de lockdown niet meer optreden en zaten thuis. Dit weerhield hen echter niet om samen te komen, en harder dan ooit te werken aan hun missie. Het doel was om een zeer geoliede band te worden van hoge muzikaliteit, diep te duiken in het [...]
Igor Herstel Trio

Wanneer

4 juni 2023    
16:00 - 18:00

Waar

FINCH - Boutique Hotel
Keizerstraat 20, Deventer, Ov, 7411 HH

Drie jonge en fanatieke muzikanten uit de omgeving Zwolle konden tijdens de lockdown niet meer optreden en zaten thuis. Dit weerhield hen echter niet om samen te komen, en harder dan ooit te werken aan hun missie. Het doel was om een zeer geoliede band te worden van hoge muzikaliteit, diep te duiken in het jazz genre, en om dat genre uiteindelijk naar hun eigen hand te zetten. Het resultaat hiervan: het Igor Herstel Trio.

De bandleider en pianist Igor Herstel brengt je, samen met bassist Remco van Vugt en drummer Ramses Hooijmeijer, een breed en gevarieerd repertoire waar iedereen zich mee verbonden zou kunnen voelen. Het schaalt over de hele historie van jazz: van bebop, hard bop tot post bop, inclusief vleugjes latijn-amerikaans, soul en funk fusion. Het bestaande werk wat ze spelen wordt gearrangeerd, en per definitie in een nieuw jasje gestoken. Deze stukken vullen ze aan met eigen moderne werken, die soms ook helemaal niet op jazz lijken. Ze hebben als het ware één voet in het verleden, en de andere in de toekomst.

Het trio kenmerkt en onderscheidt zich door hun intuïtieve en verrassende spel. Onder andere hierdoor heeft de band een frisse en unieke sound, die in lijn is met de jongere generatie jazzmusici en -liefhebbers waar zij deel van uitmaken. De muziek is zeer toepasselijk voor veel situaties. Ze geven regelmatig spetterende optredens met veel energie en feestelijkheid. Maar ze kunnen ook prima naar de achtergrond treden, en een fijn bedje leveren voor de juiste gelegenheid.

Wat ze al te graag doen is samen spelen met en het begeleiden van gastsolisten. Hierbij nodigen ze regelmatig vrienden en collega’s van het Zwols’ conservatorium uit, zoals Lotte Horst en Carolina Brusse. Veel van hun eigen werk is dan ook geschreven in combinatie met trompettist Rémi Keupink en saxofonist Luuk de Vries, waar ze het kwintet “VLOT” mee vormen. Ook hebben ze in de korte tijd dat ze bestaan opgetreden met Nederlandse jazzmusici die bekend zijn binnen de scene, waaronder Gideon Tazelaar, Bert Lochs, Angelo Verploegen, Henk Kraaijeveld, Eric Ineke, Jan Wessels en Sjoerd Dijkhuizen.

Met een hoop enthousiasme, toewijding en nieuwsgierigheid gaat het Igor Herstel Trio het avontuur aan om de Nederlandse muziekliefhebbers te raken, wat hun muzieksmaak dan ook mag zijn!

Reserveren

Reserveer hier jouw plaatsen